post

Sodexo og Palett inngår samarbeid for å modernisere kontormatopplevelsen i Oslo

Kategori

Aktuelt

Sist endret: 10. oktober 2023


Kirstine Holst

Sodexo og Palett kunngjorde 5. oktober 2023 et spennende samarbeid for å introdusere en ny dimensjon til kontormatopplevelsen, med et særlig fokus på sunn takeaway fra kontoret og større utvalg av møtemat og catering med svært lavt CO2-fotavtrykk.

Sodexo, som er verdensledende innen integrerte måltidsløsninger og facility management, går sammen med den norske matstartupen Palett for å kunne tilgjengeliggjøre sunn og variert mat større deler av døgnet, samt tilby gjester å ta med mat til hjemmekontordager.

Samarbeidet handler bl.a. om å tilby Palett-produktene som er basert på bærekraftig design: smakfullt, ernæringsriktig og alltid lavt klimaavtrykk – under 0,5 kg CO2e per rett. Skal verden nå Parisavtalens mål om max 1,5 graders oppvarming, så må alle måltider være under denne grensen. Gjennomsnittet i Skandinavia i dag er 1,7 kg CO2e per rett.

  • Utvalgte Sodexo-kunder får pilotere Palett «trustshops»: Dette gir en praktisk løsning for ansatte som ønsker å ta med seg middag raskt fra kontoret, jobber overtid eller skal ha møter eksternt og ikke rekker lunsj i kantinen.
  • Sodexos kunder i Oslo-området vil finne Palett-produktene integrert i sin vanlige kundeportal for møtemat og catering, og slik få enkel tilgang til enda større utvalg av sunn mat som gir svært lav miljøbelastning.
  • I tillegg er en spennende gruppe av mindre bedrifter uten egen kantine med i vårt pilotprosjekt for daglig levering av sunn og fersk mat, støttet av digital løsning for påmelding/avmelding for å unngå matsvinn. Dette markedsområdet er i rivende utvikling med mange spennende aktører som prøver seg, og alliansen posisjonerer seg nå her.

Kirstine Holst, leder for bærekraft og strategi i Sodexo, understreker hvorfor dette partnerskapet er så viktig for en stor bedrift som Sodexo: «Samarbeidet med Palett er et eksempel på hvordan store selskaper kan dra nytte av å jobbe med startups: Palett bringer en unik dynamikk til bordet med sin kreativitet og fleksibilitet, og er en god og rask innovasjonspartner for et stort selskap som oss. Dette partnerskapet gir Sodexo en unik mulighet til å hjelpe våre kunder å være enda mer relevante for sine ansatte, med mangfoldige og bærekraftige matopplevelser gjennom uken.»

CEO i Palett, Kristine Bakk, uttrykker også sin begeistring: «Vi er svært glade for dette samarbeidet med Sodexo. Det gir oss muligheten til å utvide vår tilstedeværelse i B2B-markedet og tilby våre innovative og sunne matløsninger til enda flere mennesker på arbeidsplassen. Dette er en spennende mulighet til å forme fremtiden for kontormat.»

Jennifer Lamson er Bærekraftansvarlig i Höegh Eiendom og er spent på hvordan det nye tilbudet vil mottas av leietakerne i Parkveien. “Vi har mange type leietakere her i våre tre bygg – fra mer konservative bransjer til gründere som er del av vårt co-working område. I tillegg til at maten smaker godt og er sunn for mennesker og planeten, så er vi positive til innovative prosjekter innen bærekraftsfeltet, og ser frem til å lære mer sammen med Palett og Sodexo.”


Kirstine Holst

Kirstine Holst

Head of Sustainability & Strategy, Sodexo