post

Sodexo-kantine tildelt pris under Matprisen 2022

Kategori

Leverandør

Sist endret: 21. november 2022


Alexandra Enger

Sodexo-kantine tildelt pris under Matprisen 2022

Sodexo-kokk Filip Cieslik ble tildelt prisen for årets storkjøkken under Matprisen 2022 for sitt arbeid for å skape en bærekraftig kantine.

Matprisen har som mål og løfte fram ulike aktører i matbransjen som en anerkjennelse for deres arbeid med å skape mer bærekraftige matsystemer. Åtte priser og et stipend ble delt ut denne kvelden til små og store aktører. Matprisen favner hele næringskjeden, fra bonde til butikk, og Sodexo-kokk Filip Cieslik var nominert i kategorien Årets storkjøkken sammen med Dugurd og Havila Kystruten.

   

Filip Cieslik driver en kantine for Sodexo i Tromsø. De siste årene har han jobbet for å gjøre tilbudet i kantinen mer bærekraftig. To dager i uka er tilbudet 100 % vegansk og hver dag tilbyr han et vegetarisk alternativ. Fisk og sjømat er kortreist og han bruker økologiske råvarer så langt det er mulig. Hver måned siden januar har kantinen ligget under WWF sitt klimamål på 0,5 kg CO2e. Filip jobber klimasmart og velger hele tiden de mest klimavennlige råvarene. Matavfallet komposteres og blir til gjødsel for gjestene i kantinen.

 


Alexandra Enger

Alexandra Enger

Kommunikasjonssjef – Brand & Communications - Sodexo