post

Opptak av digitalt nettverksmøte om solenergi 31.10

Kategori

Aktuelt Drift vedlikehold og energi Nettverk og møter

Sist endret: 31. oktober 2023


Tirsdag 31. oktober arrangerte vi digitalt nettverksmøte med tema «Solenergi – muligheter, barrierer og praktiske erfaringer».

Yngvar Søetorp, Daglig leder i Norsk solenergiforening, innledet møtet med å fortelle om solenergi i Norge og på verdensbasis, samt hvilke muligheter som finnes og hvor man kan starte å undersøke dersom man ønsker å få mer informasjon om det å investere i solenergi.

Lars Erik Olsen, Teknisk sjef i ASKO Konsern, snakket om ASKOs solcelle-reise – fra et lite anlegg på Vestby i 2014 til over 100.000 kvm med solceller fordelt på ASKO-anlegg i ulike deler av landet – og hvilke erfaringer de har gjort seg på reisen.

Inge Oftebro, Teknisk Sjef VK Park i Hydro, snakket om erfaringer fra drift av solcelleanlegget på Vækerø Park og hvordan han gikk fra å være solcelleskeptiker til solcelleentusiast. Leverandør av solcelleanlegget på Vækerø Park var representert ved prosjektleder Mads Ingebrigtsen. Mads fortalte praktisk om prosessen med å få på plass et solcelleanlegg – fra undersøkelser i tidlig fase til praktisk gjennomføring og oppfølging av solcelleanlegg.

Fikk du ikke deltatt eller ønsker du å se møtet på nytt? Opptak av møtet finner du i vedlegg.


Line Bøe Skreosen

Nettverksgrupper og medlemskontakt