post

Vel overstått nettverksmøte om bærekraftig bespisning 31. mai

Kategori

Aktuelt Bærekraft Bespisning Nettverk og møter Uncategorized

Sist endret: 9. juni 2023


31. mai arrangerte vi nettverksmøte om bærekraftig bespisning hos DSS i Akergata 59. Det var topp stemning med godt fysisk oppmøte og et program fullstappet av bærekraftig mat og inspirerende innlegg.

Ettermiddagen startet med mingling og lunsj. Compass Group serverte en fantastisk lunsj med temaet «Hvordan ser kantinelunsjen ut i 2030?». På menyen stod både salater, supper og dessert. Lunsjen falt i smak både hos deltakere og foredragsholdere.

 

Etter en god lunsj var det tid for den faglige delen av dagen. Bjarte Nygård, seksjonssjef i DSS, ledet deltakerne stødig gjennom programmet, som bestod av to deler.

Den første delen ble sparket i gang med Gunhild Stordalens (EAT) foredrag «Food can fix it». Stordalen snakket om verdens matsystemer og de negative konsekvensene de fører med seg, hvordan EAT jobber for å finne løsninger og skape endring og – ikke minst – hva katnineleverandører og -ansvarlige kan gjøre for å bidra til reell endring på området.

Etter Gulhilds foredrag fulgte en spennende paneldebatt. Panelet bestod av Gunhild Stordalen (EAT), Gunnar Hvarnes (Compass Group), Josefine Mikaelsen (Sodexo) og Egil Brevik (OUS). De delte sine synspunkter rundt muligheter og barrierer for bærekraftig bespisning, og hadde viktige, men ulike innfallsvinkler på temaet.

 

Den andre delen av programmet omfattet praktiske case og eksempler på hvordan man kan gjøre bespisning mer bærekraftig:

  • Liana Nguyen (DSS) og Lars-Martin Berglund (GRIN) holdt innlegg om hvordan regjeringskvartalet redder planeten bittelitt, ved hjelp av å bytte ut engangsamballasje med gjenbrukbare bokser og retursystem i DSS-kantina
  • Josefine Mikaelsen (Sodexo) snakket om hvordan Sodexo og DNB samarbeider for å gjøre DNB-kantina mer bærekraftig
  • Egil Brevik (OUS) holdt foredrag om bærekraftig matproduksjon ved Oslo universitetssykehus HF
  • Sverre Solhaug Gulliksen og Lene Kvale (SiO Mat og Drikke) fortalte om hva SiO gjør for å sørge for bærekraftig studentmat

Deltakerne fikk mange gode eksempler på tiltak for å gjøre bespisningstilbudet litt mer bærekraftig, og det virket å være en inspirert gjeng som dro fra møtet denne onsdagen.

Fikk du ikke deltatt? Opptak (Gunhilds foredrag og debatten) samt presentasjoner ligger i vedlegg.


Line Bøe Skreosen

Nettverksgrupper og medlemskontakt