post

ISS med Nordens første svanemerkede serveringssted

Kategori

Leverandør

Sist endret: 2. august 2022


Tonje Næss

ISS med Nordens første svanemerkede serveringssted

ISS sin «Food Court» hos Nordea er det første serveringsstedet i Norden til å bli Svanemerket etter de nye, skjerpede og ambisiøse miljøkravene. Lisensen gis til de miljømessig beste innenfor sin bransje.

De nye og reviderte kravene til svanemerking av serveringssteder legger listen høyere enn noen gang tidligere. For å tildeles lisens må hele 39 obligatoriske krav oppfylles og takket være et svært godt samarbeid med Svanemerket kan vi nå titulere oss med Nordens første Svanemerkede serveringssted etter på de nye kravene – dette tar oss et langt skritt i grønn retning!

 

– Dette er en viktig milepæl og kommer som et resultat av målrettet bærekraftsarbeid og godt samarbeid med både Svane og vår kunde, Nordea. Sammen kan vi utgjøre en stor forskjell for miljøet. Vi er stolte av å være først ut med den nye svanemerkingen. For oss er dette den første av mange, og vi satser på å ha svanemerket to serveringssteder til etter de nye standardene i løpet av sommeren, sier CEO for ISS Norge og Northern Europe, Carl-Fredrik Bjor.

 

ISS har lansert FM-bransjens mest ambisiøse bærekraftsmål, og jobber med mange tiltak som å kutte vannforbruk, redusere matsvinn, redusere kjemikaliebruk og er i ferd med å elektrifisere hele bilparken. Gjennom prosessen for å Svanemerke serveringsløsningen hos Nordea, har ISS også blant annet CO2-merket alle retter, servert en høy andel økologisk mat og drikke, servert kjøttfrie retter, kildesortert mer effektivt, samt lært opp medarbeidere i miljøforebyggende tiltak.

 

-Matproduksjon og forbruk spiller en avgjørende rolle i de miljø- og klimautfordringene vi står ovenfor. Det er inspirerende å samarbeide med ISS som har store ambisjoner om å endre sin driftsmodell i en mer bærekraftig retning. ISS sammen med Nordea er nå først ute og er et eksempel til etterfølgelse, sier Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Svanemerket.

 

Svanemerkets skjerpede krav til serveringssteder stiller ambisiøse krav for å redusere matsvinn og den generelle klima- og miljøbelastningen til selskaper som ISS.

 

– Nordea har store ambisjoner innenfor bærekraft, så her spiller ISS oss gode på et område som er viktig for oss. ISS har lagt ned mye tid og ressurser i å svanemerke kantinen vår. At vi er det aller første serveringsstedet i Norden som kan skilte med svanemerking er skikkelig gøy, og en fjær i hatten, sier Merethe Dertz McKeighen, leder av Workplace Management Norge i Nordea.

 

 

 

 

Om Nordea

Nordea er en ledende nordisk totalbank. Vi hjelper kundene våre med å virkeliggjøre drømmer og ambisjoner – og det har vi gjort i 200 år. Vi vil utgjøre en forskjell for kundene våre og for lokalsamfunnene vi er til stede i, ved å være en solid og personlig finansiell partner. Nordea-aksjen er notert på Nasdaq Helsinki, Nasdaq Copenhagen og Nasdaq Stockholm. Les mer om oss på nordea.com.

 

 

Om Svanemerket

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukere og innkjøpere troverdig miljøinformasjon.

Svanemerket er en helhetlig merkeordning som vurderer alle relevante miljøproblemer i livssyklusen. Bare varer og tjenester som oppfyller ambisiøse krav til klima, kjemikalier, naturmangfold og sirkulær økonomi blir sertifisert.

 

 

Om ISS

ISS Facility Services er en del av et verdensomspennende facility management-konsern. I Norge er vi markedsleder og en viktig pådriver for utvikling av bransjen. Vi tilbyr tjenester innen renhold, restaurant- og kantinedrift, eiendomsdrift, og kontorstøtte med supporttjenester – både som enkelttjenester og som integrerte løsninger.

 

I ISS jobber vi daglig for å skape en bedre verden gjennom stedene der mennesker møtes. Disse møteplassene skapes av mennesker hver eneste dag, og det er disse menneskene som er vår viktigste ressurs. Samfunnsansvar står sentralt i ISS. I samarbeid med våre kunder og leverandører står vi i en unik posisjon til å positivt påvirke våre omgivelser, både når det gjelder mennesker, samfunn og miljø. Med over 120 forskjellige nasjonaliteter er ISS en viktig inkluderings- og integreringskanal – og det er vi stolte av!

ISS Facility Services er en av Norges største private arbeidsgivere med nesten 10 000 medarbeidere og en årlig omsetning på mer enn fem milliarder. Selskapet har 60 regionskontorer med hovedkontor i Oslo.


Tonje Næss

Tonje Næss

Kommunikasjonssjef/Head of Communications ISS Facility Services AS