post

ISS forplikter seg til Cool Food Pledge og en 50 prosent reduksjon i matsvinn innen 2027

Kategori

Aktuelt Leverandør

Sist endret: 24. februar 2022


Tonje Næss

ISS forplikter seg til Cool Food Pledge og en 50 prosent reduksjon i matsvinn innen 2027

ISS har signert Cool Food Pledge, en forpliktelse om å redusere klimagassutslipp av maten vi serverer globalt med 25 prosent innen 2030. I tillegg vil ISS globalt halvere matsvinnet innen 2027. For å nå disse ambisiøse målene styrker selskapet samarbeidet med Civica og ruller ut det globale bærekraftsverktøyet for mat, Saffron, på 450 serveringssteder.

Signering av Cool Food Pledge er en del av ISS’ veikart for å nå selskapets nylig lanserte globale mål om å bli et klimanøytralt selskap innen 2040.

 

– I ISS Norge har vi hatt et sterkt fokus på bærekraftig mat i mange år, men nå forsterker vi dette arbeidet ytterligere. Som en av de største kantineaktørene i det norske markedet er det viktig at vi tar matsvinn og bærekraftig mat på alvor. Med nesten 500 serveringssteder har vi et stort ansvar, og vi gir vi oss ikke før vi har alle med oss. Sammen kan vi utgjøre en stor forskjell, sier Fredrik Hannestad, konserndirektør Food Services i ISS Norge.

I Norge reduserte ISS matsvinnet med hele 50 prosent per gjest fra 2018 til 2020, og har blitt belønnet med priser som Kuttmatsvinn-prisen.

 

Klimanøytralt innen 2040

Som første facility management-selskap i Norge, annonserte ISS i januar en ambisjon om å bli et klimanøytralt selskap innen 2040 (kategori 1, 2 og 3-klimagassutslipp). Allerede innen 2030, skal selskapet bli klimanøytralt når det gjelder direkte utslipp og indirekte utslipp fra energiforsyning (kategori 1 og 2-klimagassutslipp).

 

Globalt serverer ISS mer enn én million måltider hver dag. Dermed har ISS en unik mulighet til å positivt påvirke samfunnet gjennom ambisiøst bærekraftsarbeid. Støttet av Cool Foods ekspertise, opplæring og rapporteringsprogrammer, vil ISS fortsette å implementere endringer mot mer planterik, karbonredusert mat. Dette inkluderer hele verdikjeden, fra å kjøpe mer plantebasert, til å skreddersy lokale menyer, og endre atferdsmønstre. ISS vil også fokusere på å redusere avfall, i tett samarbeid med kunder og leverandører.

 

Innenfor bærekraftig mat, har ISS følgende mål innen 2030:

  • Kutte Co2 50 prosent
  • Kutte matsvinnet 50 prosent
  • Alltid tilby plantebasert mat
  • Unngå unødvendig bruk av plast

Les mer om Cool Food Pledge her: https://coolfood.org/pledge/


Tonje Næss

Tonje Næss

Kommunikasjonssjef/Head of Communications